Rušivé faktory, jako je prach, vítr nebo světlo, nepředstavují problém pro robustní radarové senzory LRS s volným vyzařováním pro měření hladiny až do 10 metrů

Radarové senzory IO-Link pro měření hladiny

17/20 – Nová řada senzorů Turck LRS510 nabízí rozsáhlé analytické funkce pro náročné aplikace kontroly hladiny v nádržích a silech

Mülheim, December 14, 2020

Radarové IO-Link senzory nedávno vyvinuté řady LRS doplňují portfolio společnosti Turck pro měření hladiny v rozsahu 0,35 až 10 metrů. Nová zařízení s krytím IP67/69K se doporučují zejména pro průmyslové aplikace kontroly výšky hladiny, kde jsou optické nebo ultrazvukové senzory nevhodné kvůli rušivým faktorům, jako je prach, vítr nebo světlo. Volně vyzařující radarové senzory LRS také nabízejí podrobné analytické funkce, které dříve byly možné pouze u špičkových radarových senzorů používaných v procesním průmyslu. Absence kovové vodicí sondy umožňuje snadné použití senzoru v hygienických aplikacích a zjednodušuje uvedení do provozu.

Dotykový panel řady LRS s kapacitními tlačítky a průsvitným předním krytem je založen konceptu platformy senzorů Turck Fluid 2.0 a umožňuje výstup hodnot vzdálenosti, výšky hladiny a objemu. Senzory LRS jsou k dispozici buď se dvěma spínacími výstupy, nebo s jedním spínacím a jedním analogovým výstupem. Díky svému dalšímu rozhraní IO-Link a inteligentnímu decentralizovanému předzpracování signálu poskytují všechny varianty velké množství dalších informací pro zpracování v aplikacích pro monitorování stavu v IIoT: kromě síly signálu to zahrnuje hodnoty teploty, provozní hodiny nebo spínací cykly.

Uživatelé používající IO-Link mastery společnosti Turck mohou konfigurovat radarový senzor prostřednictvím IODD konfigurátoru bez dalšího softwaru. Konfigurační nástroj, založený na grafickém rozhraní, zobrazuje křivku měření senzoru a nabízí přístup ke všem relevantním parametrům jako prostý text. To umožňuje například zamaskovat interferenční signál míchadla, konstrukce uvnitř tanku nebo se dokonale sladit se zpětnou vazbou snímače v reálném čase, aby se maximalizovala spolehlivost měření hladiny v náročných aplikacích.