Bezpečnostní skener řady SX5-B

C03/2019 – Ochrana osob a strojních zařízení s uživatelskými bezpečnostními a varovnými oblastmi

Hradec Králové, 11. listopadu 2019

Společnost Banner Engineering Corp. jako nejvýznamější partner v oblasti bezpečnostní techniky, uvedla na trh zcela nový bezpečnostní skener řady SX5-B. Skener se vyznačuje uživatelsky definovatelnou bezpečnostní zónou až 5,5 m i varovnou zónou ve vzdálenosti až 40 m a širokým vyzařovacím úhlem 275°. Intuitivní a graficky přehledný konfigurační software usnadňuje nastavení uživatelských zón a implementaci do strojního zařízení. Software je volně stažitelný a není nutné počítat s dodatečnými náklady na licenci.

Skener SX5-B má inovativní provedení optiky, která má nejlepší imunitu vůči prachu, špíně a optickému šumu a tím zaručuje spolehlivý provoz i v náročném průmyslovém prostředí. Uživatelé mohou také nastavit nejvhodnější úroveň filtrování a rychlosti odezvy, které splní požadavky specifické aplikace. Pro usnadnění průchodu materiálů umožňuje skener přímé připojení mutovacích senzorů. LED indikátory a velký barevný displej poskytuje stavové informace, znázorňuje narušenou zónu a minimalizuje prostoje stroje při řešení problémů.

Laserové skenery SX5-B lze použít pro vytvoření horizontálních i vertikálních detekčních zón pro spolehlivé zabezpečení oblastí, přístupových bodů i mobilních zařízení. Nejběžnější využití najdou na operátorských nakládacích/vykládacích stanicích, automatizovaných výrobních linkách, robotických buňkách, montážních a balících strojích, ekonomických výrobních systémech nebo pro oblasti často chráněné bezpečnostními rohožemi.