Moduly společnosti Turck pro hlídání rozvaděčů IM12-CCM (vlevo) a IMX12-CCM jsou vhodné pro použití v základním nebo Ex prostředí

Spolehlivé monitorování prostředí automatizované výroby

09/17 – Modul pro hlídání rozvaděčů IM12-CCM společnosti Turck nepřetržitě monitoruje příslušné okolní proměnné uvnitř rozvaděčů a ochranných krytů

Mülheim, 29. března 2017

Společnost Turck na veletrhu Hannover Messe prezentuje modul pro hlídání rozvaděčů IM12-CCM. Modul detekuje nesprávně uzavřené dveře i překročení limitů vlhkosti a teploty. Také detekuje neoprávněný vstup do rozvaděče a tím poskytuje ochranu vůči manipulaci v souladu s bezpečnostními směrnicemi. Tenké 12,5mm provedení na DIN lištu lze snadno namontovat i do stávajícího rozvaděče.

Modul IM12-CCM má interní data logger s časovou značkou a ukládá data po dobu až dvou let. To uživateli umožňuje detekovat také velmi pomalé změny v dlouhém časovém intervalu a napravit tak jejich příčiny. Interface umožňuje dva monitorovací moduly provozovat v režimu master-slave pro zajištění nepřetržitého monitorování správného uzavření dveří a dalších limitních hodnot ve dvou bodech v rozvaděči. Master zpracuje data ze slavu a posílá signál do řídicího systému.

Stadardní modul IM12-CCM přichází se dvěma spínacími kontakty a IO-Link rozhraním. Režim rychlého učení umožňuje uživateli snadné nastavení mezních hodnot přímo v místě aplikace. Alternativně lze parametry nastavit pomocí IO-Link rozhraní nebo FDT aplikace jako je PACTware. Modul IM12-CCM je druhým modulem pro hlídání rozvaděčů v portfóliu společnosti Turck. Doplňuje modul IMX12-CCM, který je určený pro použití v prostředí s nebezpečím výbuchu.

Modul pro hlídání rozvaděčů IM12-CCM společnosti Turck detekuje nesprávně uzavřené dveře i překročení limitů vlhkosti a teploty. Také detekuje neoprávněný vstup do rozvaděče a tím poskytuje ochranu vůči manipulaci v souladu s bezpečnostními směrnicemi. Tenké 12,5mm provedení na DIN lištu lze snadno namontovat i do stávajícího rozvaděče.